Чи варто встановлювати нову бітумну покрівлю поверх старої?

Коли є необхідність у реконструкції даху, часто виникають питання щодо деталей виконання. Чи потрібно знімати стару покрівлю, чи можна встановити нову покрівлю поверх старої? Чи можна цим способом зекономити час і гроші?

Ось відповіді на найбільш поширенні питання, які можуть виникнути з цього приводу:

ЧИ МОЖНА ВСТАНОВИТИ НОВУ БІТУМНУ ПОКРІВЛЮ ПРЯМО ПОВЕРХ СТАРОЇ?

Так, це можливо за наступних умов:

  1. Каркас даху в належному стані, і вентиляція у верхньому приміщенні працює.
  2. Якщо під існуючою бітумною покрівлею є підкладка, кут нахилу даху повинен бути не менше 1:5 (кут нахилу визначає, що на п'ять метрів горизонтальної відстані дах підіймається на один метр).
  3. Якщо під бітумною покрівлею немає підкладки, кут нахилу даху повинен бути не менше 1:3.
  4. Укладання нової бітумної черепиці має бути майже таким самим, як старої. (Підйом черепиці - це відстань, на яку підіймається один ряд черепиці вгору по даху. Так, наприклад, хід черепиці Classic KL складає 133 мм.)

 

ЯК ПОЛОЖИТИ НОВИЙ ШАР ЧЕРЕПИЦІ?

Установку починають із видалення старих щіткових плиток і встановлення нових піддонів, але основні рекомендації такі:

  • Використовуйте досить довгі фетрові цвяхи, тому що цвяху доведеться пробити кілька шарів плитки та підстилу. Кінчик цвяха повинен проходити крізь плінтус.
  • При установці необхідно дотримуватись наступної інструкції з перекриття:

  • Між кінчиком старої черепиці та заднім краєм нової черепиці залишають зазор 5–10 мм, щоб місця кріплення нової черепиці завжди розташовувалися посередині малюнку черепиці старої.
  • В іншому установка відбувається за тією ж схемою, що і стандартна установка.

Поверхня черепиці не плоска у профіль, під кінчиками є «отвори», а кінчики вище за решту поверхні. Якщо цвях плитки потрапить у цей «отвір» нижче кінчика, то в місці забивання плитка вигнеться.

Тут цвях щойно потрапив у «отвір» на кінчику старої плитки. Вся плитка коробиться, і кінцевий результат виходить нерівним.

Правильний варіант. Поверхня черепиці рівна, незважаючи на те, що під нею знаходиться стара черепиця.

 

ЯКЩО Я КЛАДУ НОВУ ЧЕРЕПИЦЮ ПОВЕРХ СТАРОЮ, ЯКИЙ ТИП ПІДЛОЖКИ МЕНІ ВИБРАТИ?

Жодної підкладки не потрібно. Причиною є інструкція перекриття, представлена вище. Підкладки являють собою рулонні вироби з краями, що самоклеяться, а фіксація здійснюється з боку прихованого шва, шляхом прибивання цвяхів через кожні 10 см між швами. Якщо підкладку покласти на поверхню даху і прибити її згідно з інструкцією з монтажу через кожні 10 см, то вона обов'язково буде прибита у згаданий раніше отвір черепиці.

Навіть якщо шар підкладки гідроізольований, при укладанні нової черепиці важко дотримати малюнок черепиці нижче. Здобути рівний шов буде дуже складно.

 

ЧИ БУДЕ КІНЦЕВИЙ РЕЗУЛЬТАТ НАДІЙНИМ ТА ГАРНИМ?

Так. Якщо дотримуватись інструкцій і робити все ретельно, кінцевий результат буде акуратним і як новий. Перевага установки поверх старого полягає в економії як витрат, так і робочого навантаження.

Дата: 26 січня 2024
×
Форма замовлення
×
Зворотній дзвінок